Priče za djecu: Princ i proizvođač igračaka

Bio jednom mali princ koji je navikao imati sve što poželi. Bio je toliko razmažen da nikome nije dao novu igračku ako je on prije nije imao. Dakle, ako je bilo koje dijete u zemlji željelo novu igračku, moralo je kupiti dvije i jednu dati princu.

KLIKNI NA LINK I PRIJAVI SE ZA POKLOM KIŠOBRAN ZA DJECU MINNIE

Jednog dana u zemlju je došao misteriozni proizvođač igračaka, koji je stvarao najljepše igračke. Princu su se njegove igračke toliko svidjele da ga je pozvao da provede cijelu godinu u dvorcu, obećavši mu veliko bogatstvo ako mu svaki dan napravi novu igračku. Proizvođač igračaka postavio je samo jedan uvjet:“Moje su igračke vrlo posebne i trebaju vlasnika koji će se s njima igrati”, rekao je. “Hoćeš li moći svakoj igrački posvetiti malo vremena svaki dan?”

“Naravno da hoću”, nestrpljivo je odgovorio mali princ. Od tada je princ svakog jutra dobivao novu igračku. Svaki dan se činilo da nikada neće biti bolje igračke i kako svaki dan proizvođač igračaka isporučuje igračku bolju od prethodnih. Princ se činio vrlo sretnim.

No kolekcija igračaka nastavila je rasti i nakon nekoliko tjedana jednostavno je bilo previše igračaka da bi se sa svima njima igrao svaki dan. Tako je jednog dana princ odložio nekoliko igračaka na stranu, nadajući se da proizvođač igračaka to neće primijetiti. Međutim, kada je pala noć i princ bio spreman za spavanje, igračke koje su bile pospremljene poredale su se ispred njega i jedna po jedna zahtijevale svoju dnevnu igru. Mali princ nije mogao zaspati do duboko iza ponoći jer se morao igrati svakom igračkom.

Sljedeći dan, umoran nakon svih svojih napora, princ je dugo spavao. U ono malo vremena koje je preostalo od dana, morao je upoznati novu igračku, a zatim se igrati i sa svim ostalima. Ponovno je završio jako kasno i bio je toliko umoran da je jedva prestao zijevati.Od tada je svaki dan bio gori od prethodnog. Isto toliko vremena, ali s jednom dodatnom igračkom za igru. Princ je bio toliko iscrpljen i pospan da je jedva imao vremena uživati u igri. Da stvar bude gora, igračke su se sve više ljutile jer je vrijeme koje je provodio igrajući se s njima postajalo sve kraće.Unutar nekoliko tjedana kasnije, imao je samo vremena prijeći s jedne igračke na drugu, jesti dok se igrao, razgovarati dok se igrao, kupati dok se igrao, pa čak i spavati dok se igrao. Stalno je mijenjao igračke, baš kao u strašnoj noćnoj mori.

Sve dok jednog dana, dok je gledao kroz prozor, nije ugledao djecu kako se igraju kamenom pored dvorca.“Hmmmm, imam ideju!” rekao je i poslao po djecu. Pojavili su se turobni, pitajući se hoće li ih natjerati da predaju svoj kamen, kao što je učinio mnogo puta prije s drugim igračkama.Ali princ nije htio kamen. Začudo, želio je samo da se igraju s njim i dijele njegove igračke. Kad su završili s igranjem, princ ih je zamolio neka ponesu kući igračke koje im se najviše sviđaju.Ideja je upalila. Princ je mogao uživati bez previše igračaka za igru. Štoviše, imao je nove prijatelje. Od tada je svaki dan radio isto i pozivao još djece u dvorac i dijelio svoje igračke.

Kad je došlo vrijeme da proizvođač igračaka ode, svih 365 fantastičnih igračaka koje je napravio podijeljeno je i palača se pretvorila u najbolju igraonicu u kraljevstvu.

Podijeli ako ti se sviđa