10 novih dječjih knjiga koje su privukle pažnju u 2023. godini

LINK ZA POKLON NALAZI SE NA DNU ČLANKA

Godina 2023. bila je bogata novim dječjim knjigama koje su privukle pažnju publike diljem svijeta. Neke od ovih knjiga bile su nastavci popularnih serijala, dok su druge bile potpuno nove i originalne.

Evo popisa 10 novih dječjih knjiga koje su privukle najveću pažnju u 2023. godini:

  1. “Percy Jackson i Olimpijci: Vatra i krv” (Rick Riordan)

Ova knjiga je nastavak serijala “Percy Jackson i Olimpijci” i prati Percyja Jacksona, tinejdžera koji je sin grčkog boga Posejdona. Percy i njegovi prijatelji Annabeth Chase i Grover Underwood moraju se udružiti kako bi spriječili rat između grčkih i rimskih bogova.

  1. “Paws of Fury: The Legend of Hank” (Erica Smith) Ova knjiga je adaptacija animiranog filma “Paws of Fury: The Legend of Hank” i prati Hanka, psa koji odrasta na farmi i sanja o tome da postane mačji borac. Hank dobiva priliku da ostvari svoj san kada ga pozovu u gradić gdje mora spasiti mačji dojo od zlog tigra.
  2. “The Bad Guys: The Graphic Novel” (Aaron Blabey)

Ova knjiga je adaptacija animiranog filma “The Bad Guys” i prati grupu životinja kriminalaca koji se pokušavaju promijeniti i postati dobri.

  1. “The Lost City: The Junior Novel” (Matthew Reilly) Ova knjiga je adaptacija akcijsko-pustolovni filma “The Lost City” i prati mladu spisateljicu koja se nađe na pustolovini s plaćenikom.
  2. “Turning Red: The Graphic Novel” (Audrey Ng) Ova knjiga je adaptacija animiranog filma “Turning Red” i prati Meilin Lee, tinejdžericu koja se, kada se previše uzbuđena, pretvori u ogromnu crvenu pandu.
  3. “The Adam Project: The Graphic Novel” (Mark Millar)

Ova knjiga je adaptacija znanstveno-fantastičnog filma “The Adam Project” i prati Adama Reeda, pilota koji putuje kroz vrijeme kako bi pronašao svog oca.

  1. “Sonic the Hedgehog 2: The Junior Novel” (Katie Rose Rogers)

Ova knjiga je adaptacija akcijsko-pustolovni filma “Sonic the Hedgehog 2” i prati Sonica i njegovog prijatelja Tailsa dok se bore protiv Dr. Robotnika i njegovog novog robota, Mecha Sonica.

  1. “The Wonderful Things You Will Be” (Emily Winfield Martin) Ova knjiga je ohrabrujuća priča o djevojčici koja otkriva da je posebna i da može postići sve što želi.
  2. “The Day the Crayons Quit” (Dav Pilkey) Ova knjiga je zabavna priča o bojicama koje su umorne od toga što ih djeca koriste na krivi način.
  3. “The Paper Bag Princess” (Robert Munsch)

Ova klasična priča je o hrabroj princezi koja spašava princa od zlog zmaja.

Ove knjige su privukle pažnju publike svih uzrasta. Bile su zabavne, uzbudljive i poučne.

Podijeli ako ti se sviđa